Chemische peeling Apeldoorn

Wat is een chemische peeling?

Chemische peelings worden beschouwd als een van de meest effectieve technieken om bepaalde esthetische problemen op te lossen en om een gezonde en stralende huid te bereiken. Een succesvolle chemische peeling kan je in een korte tijd een jongere en gezondere huid geven.

Voor wie is een chemische peeling geschikt?

In het intakegesprek zullen wij beoordelen of u in aanmerking komt voor een chemische peeling.  De behandeling is o.a. geschikt voor de volgende huidindicaties:

  • Acne
  • Acnelittekens
  • Fijne lijntjes
  • Een grauwe huid
  • Grove poriën
  • Pigmentvlekken

 

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd. Vervolgens wordt de peeling op de huid aangebracht en blijft deze enkele minuten op de huid zitten. Na de inwerktijd wordt depeeling geneutraliseerd zodat het peeling proces stopt. Optioneel kan retinol of een PeelBooster worden  aangebracht om het effect van de peeling te versnellen. De behandelaar sluit de behandeling af met nabehandelingscrème en zonnebrandcrème. 

Hoe reageert de huid op de behandeling?

Na de peeling ontstaat er een rode kleur. Afhankelijk van de soort peeling trekt dit binnen enkele uren weg. De juiste verzorging van de huid na een peeling helpt eventuele gevoeligheid of zichtbare bijwerkingen van de peeling te minimaliseren.

 

Wat mag ik verwachten?

Direct na de behandeling kan de huid er rood,warm en gevoelig aanvoelen. Dit is vaak na enkele uren na de behandeling verdwenen. Na 1 tot 14 dagen, afhankelijk van de hoe diep de peeling is doorgedrongen, kan de huid gaan afschilferen. Gedurende 3 tot 7 dagen kan de schilfering aanwezig zijn. Hierbij is het van belang om niet aan de losse velletjes te trekken om littekens en pigmentvlekken te voorkomen. Voor elke peeling geldt dat de huid tijdelijk gevoeliger wordt voor UV-straling. Gedurende 6 weken na de behandeling dient zonlicht te worden vermeden. En gedurende deze periode dient de huid te worden beschermd meteen zonnebrandcrème van factor 30 of hoger om verbranding en pigmentvlekken te voorkomen.

Aantal benodigde behandelingen

Voor het beste resultaat adviseren we een kuur van  4 tot 6 peelings te volgen, welke om de 6 weken plaats vinden. Bij elke behandeling zult u vooruitgang zien, vaak niet direct, maar na 1-2 weken. Om behaalde resultaten te behouden is het raadzaam om met enige regelmaat de behandeling te herhalen en thuis de juiste verzorgingsproducten te gebruiken.

Afspraak maken intakegesprek

Voordat we gaan starten met de eerste behandeling, krijgt u altijd een intakegesprek. Tijdens dit intake gesprek zullen wij u goed informeren over de behandeling, wat u kunt verwachten en heeft u de ruimte om vragen te stellen over de behandeling. 

Maak hieronder een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek en ontdek de mogelijkheden

ADRES

Helfrichstraat 48
7311 JB, Apeldoorn

TELEFOONNUMMER

055 - 750 7920

E-MAIL

info@supremelaserclinic.nl

OPENINGSTIJDEN

Wij werken op afspraak

 

Maandag 12:00 - 21:00
Dinsdag: 09:00 – 18:00
Woensdag: 09:00 – 21:00
Donderdag: 10:30 – 20:00
Vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 18:00

Wij zijn aangesloten bij