fbpx

Informatie

Littekens zijn een onderdeel van het herstel van de huid en ontstaan vaak na een wond. Hoe dieper en groter de beschadiging van de huid is geweest, hoe groter de kans op een litteken. Ook kan het krabben en pulken aan korsten ervoor zorgen dat er een litteken ontstaat.

Een litteken kan afhankelijk van de oorzaak overal op het lichaam en gezicht voorkomen. Een huid kan verschillende soorten littekens aanmaken, zoals platte en verheven, maar ook juist duikjes. Littekens kunnen ook lichter of juist donkerder zijn dan de huid eromheen, waardoor het extra opvalt. Het hebben van een (zichtbaar) litteken is vanuit cosmetisch oogpunt storend en kan grote invloed hebben op iemands zelfbeeld.

 

Hoe ontstaan littekens?

  • Acne
  • Door operatiewonden of snijwonden
  • Door brandwonden
  • Striae
Hoe worden littekens behandeld?

Littekens kunnen op meerder manieren behandeld worden door middel van lasertherapie, microneedeling en chemische peelings. Tijdens het intakegesprek besluiten wij in overleg welke behandeling voor jou geschikt is. Onze behandelaren geven je een advies op maat.

Littekens behandelen met laser

Onze behandelaren zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen en zal effectief te werk gaan. De Pico4 fractioneel laser van lumines is geschikt voor het verminderen van littekens. Bij een laserbehandeling is mogelijk meer huidreactie zichtbaar dan bij de litteken behandelingen zonder laser.

Hier hebben we striae op het binnenkant van het bovenbeen behandeld met de PiQo4 laser.

Littekens behandelen zonder laser 

Naast littekens laseren, bieden wij ook andere behandelmogelijkheden aan, namelijk: microneedeling en chemische peelings. Dit zijn allemaal geschikte behandelingen voor het verminderen van littekens.

Werkwijze

Veelgestelde vragen

Afspraak maken voor een gratis intakegesprek

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek en ontdek de mogelijkheden.

Voordat we gaan starten met de eerste behandeling, krijgt u altijd een intakegesprek. Tijdens dit intake gesprek zullen wij u goed informeren over de behandeling, wat u kunt verwachten en heeft u de ruimte om vragen te stellen over de behandeling.

Menu